profile

De Katsulent

Augustus - Goed mews!

Published 9 months ago • 3 min read

De Katsulent

Eerst en vooral ...

Happy international cat day!

Het is 8 augustus en dan worden onze katjes gevierd tijdens de internationale kattendag. Woehoew! Vandaag mag je kat wat extra verwend worden. Een extra lekker portie natvoer, een extra spelmomentje of misschien haal je een nieuw speeltje uit de kast. Alles kan!

Hey Reader,

En op deze international cat day, ook nog een Goed Mews om je dag op te vrolijken.

Ook jouw kat heeft wellicht wat last van de natte zomer (gelukkig zijn de eerste straaltjes zon intussen weer van de partij). Ze zit nu wat vaker binnen, in plaats van te soezen in de zon. Of misschien is ze wel een permanente binnenkat en kan of mag ze niet buiten.

Binnenkatten durven zich wel eens gaan vervelen en het nodige kattenkwaad uithalen. Aan ons om dit te voorkomen of hen een beetje extra uit te dagen tijdens die momenten. Vandaag gooien we er iets po(e)sitief tegenaan!


6 tips voor regenachtige dagen

Hieronder vind je enkele tips om je kat door regenachtige dagen heen te loodsen:

Open je raam
Zet je raam even open. Niet als het pijpenstelen regent natuurlijk, maar als het even kan… laat je kat even de buitenlucht opsnuiven. Geuren zijn heel erg belangrijk voor hen.

Extra geurtjes
Maak extra gebruik van geuren zoals valeriaan, kattenkruid, matatabi of experimenteer met munt of kamperfoelie.

Eetbaar tuintje
Ze kunnen niet naar buiten, dus waarom maak je binnen niet een klein eetbaar tuintje. Er zijn verschillende planten die ze mogen eten zoals bijvoorbeeld graslelie (chlorophytum).

Ligplekje aan het venster
Je kat kan soezen in het kleine streepje zon dat er is of ze kan fijn naar buiten kijken naar de vogeltjes of de regendruppels die van het raam lopen. Het model Karlie van Zooplus is wat dat betreft een leuke aanwinst.

Muziek
Zet een kattenmuziekje op, bijvoorbeeld deze …

artist
Kattenmuziek voor je kat • s...
Meditation Cat • The Cat Rel...
PREVIEW
Spotify Logo
 

Deze gebruikte ik tijdens nieuwsjaarnacht en deed wonderen voor mijn katten.

artist
Calming Music for Anxious Ca...
Deep Sleep Tones • Cat Music...
PREVIEW
Spotify Logo
 

En stating the obvious: spelletjes!
Je houdt je kat geestelijk en fysiek actief door het spelen van spelletjes. Zodat ze daarna voldaan lekker wat kan gaan slapen op haar favoriete plekje.

Deze lijst ‘essentials’ is uiteraard niet volledig, maar het geeft je een idee wat je kan doen om het leven van je kat in huis wat meer fun te maken!


Fun and games

Zin om aan de slag te gaan? Dan heb ik hier twee makkelijke spelletjes die je met je kat kan spelen of waar ze zelf mee kan spelen.

Ping pong game

  1. Doe enkele pingpongballetjes in een grote kartonnen doos.
  2. Moedig je kat met een snoepje aan om in de doos te stappen of verstop enkele snoepjes in de doos samen met de pingpongballetjes.
  3. Let the games begin!

Heb je een bad? Je kan dit spelletje ook spelen in de badkuip voor extra plezier.
Als je kat eerder schuw is, begin dan met 2 pingpongballetjes en voeg er geleidelijk meer toe.

Piñata pret

Een piñata is tegenwoordig naar het schijnt weer hot tijdens kinderfeestjes. Het is een voorwerp van papier-maché gevuld met snoep. Je slaat op de piñata en de snoepjes vallen eruit. Dit is een veilige variant voor je kat.

  1. Neem een papieren zak. Gebruik een zak die niet te dik is, zodat ze zich niet kunnen snijden. Knip de handvaten los, want daarin kan je kat verstrikt geraken als ze haar pootje of kopje erdoor steekt. Safety first!
  2. Knip vervolgens gaten in de zak.
  3. Stop een variatie aan lekkere snoepjes in de zak en vouw de bovenkant enkele keren om.
  4. Gebruik een klem op de zak op te hangen. In het voorbeeld hangt de zak aan een barkruk in de keuken. Gebruik geen touwtjes of elastiekjes want ook dat kan gevaarlijk zijn.

Zodra je kat het spelletje doorheeft, kan je een zak met kleinere gaatjes of zelfs zonder gaten gebruiken of je kan de zak ophangen op minder voor de hand liggende plekken.

hand met snoepjes
papieren zak met gaatjes
papieren zak met rand omgerold
papier zak met klem vast gemaakt

En ik ben vergeten een actiefilmpje te maken! Doh! Maar hieronder het resultaat van enkele uren plezier.

Heb jij nog ideeën die elke catparent moet weten? Deel ze! Stuur gewoon een reply op deze e-mail. Heb je vragen, is er iets onduidelijk, wil je iets delen … gewoon doen!


Wil jij op de hoogte blijven? Hou dan mijn instagram en facebook pagina in het oog.


Goed mews, happy mews

Elke maand stuur ik je een e-mail met tips en weetjes. Op die manier leer jij je kat nóg beter begrijpen en leer je wat ze nodig heeft om een gelukkige, blije kat te zijn. Laat me zeker even weten wat je ervan vindt!

‘Goed Mews’ focust op de positieve zijde van ons (katten)bestaan en wil zo ook een lichtpuntje zijn om elke maand naar uit te kijken.

Heb je leuke ideeën, interessante suggesties of misschien concrete vragen? Stel ze! Je kan gewoon reageren op deze e-mail.

  • Ken jij een cat parent die ook goed wat Goed Mews kan gebruiken? Stuur hem dan gerust door.
  • Als je dit Goed Mews doorgestuurd kreeg, schrijf je dan hier in. Geen spam, beloofd!

Hoogbaan 108, Dilsen-Stokkem, Limburg 3650
Unsubscribe · Preferences

De Katsulent

Read more from De Katsulent

De Katsulent #4 Hey Reader, Wat fijn dat je ook Goed Mews in je mailbox wilt. Aangezien je deze editie nét gemist hebt, stuur ik hem met plezier nog even na. Laat me zeker even weten wat je ervan vindt! Happy reading! Liefs Sonja Hier ben ik dan eindelijk. En intussen is de herfst in het land, korten de dagen en is het weer tijd 'to get cozy' onder een fleece dekentje, met een paar kaarsjes en een gezellig kopje koffie of thee erbij. Ook je kat geniet van deze dagen. Buiten kan ze jagen...

7 months ago • 5 min read

De Katsulent #4 Hey Reader, Hier ben ik dan eindelijk. En intussen is de herfst in het land, korten de dagen en is het weer tijd 'to get cozy' onder een fleece dekentje, met een paar kaarsjes en een gezellig kopje koffie of thee erbij. Ook je kat geniet van deze dagen. Buiten kan ze jagen achter de blaadjes die van de bomen vallen en binnen herontdekt ze de zachte, warme plekjes die in de zomer wat minder in aantrek waren. Als je kat vaker en langer in huis is, is het nu tijd om wat extra met...

7 months ago • 5 min read

De Katsulent #4 Hey Reader, Hier ben ik dan eindelijk. En intussen is de herfst in het land, korten de dagen en is het weer tijd 'to get cozy' onder een fleece dekentje, met een paar kaarsjes en een gezellig kopje koffie of thee erbij. Ook je kat geniet van deze dagen. Buiten kan ze jagen achter de blaadjes die van de bomen vallen en binnen herontdekt ze de zachte, warme plekjes die in de zomer wat minder in aantrek waren. Als je kat vaker en langer in huis is, is het nu tijd om wat extra met...

7 months ago • 5 min read
Share this post